Kada se konačno činilo da Kraljevi polako pale motore i da će konačno da se vrate u borbu za titulu prvaka Španije, Real je kiksao kod Girone i nastali su problemi u timu (Foto: EPA)

Legendarni John Toshack tvrdi

"Real mora promijeniti pola tima, a Bale je iz poštovanja morao naučiti španski"

Midhat Šljivak

Madridski Real ove sezone igra veoma promjenjivo.

Kraljevi su često znali potpuno nestati sa terena. To su protivnici znali da iskoriste, a kritike prema fudbalerima ovog tima su ogromne.

Posebno je kritikovan čovjek koji je najduže u klubu, brazilski lijevi bek Marcelo, koji se smatra galvnim krivcem za sve loše što se dešava u klubu.

To je navodno iskusnog defanzivca navelo na odlazak i on bi na ljeto mogao napustiti ekipu nakon 12 godina na Santiago Bernabeu.

Nekadašnji trener Real Madrida John Toshack tvrdi da Marcelo nije jedini problem Kraljeva i da pola tima trebaju da promijene.

"Nije Marcelo jedini problem u timu. Real Madrid mora promijeniti pola ekipe, a ne samo Marcela", istakao je legendarni velški trener.

Potom je dao i savjet Garethu Baleu koji je također na izlaznim vratima kluba.

"Gareth Bale je trebao naučiti španski jezik, barem iz poštovanja prema ljudima koji ga plaćaju", dodao je Toshack.

Pohvalio je i nekadašnjeg člana Reala, danas igrača Juventusa Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mnogi igrači govore da igraju sa mudima iz jednog ili drugog razlika, ali... Pogledajte, ti golovi, ti trofeji...On je jedan od najboljih u historiji", dodao je ovaj stručjak.

Velšanin je Real vodio u sezoni 1989/1990 i osvojio je naslov prvaka, a po drugi put je na klupi bio kao privremeni trener 1999. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.