Historijski meč protiv Plzena

Bh. fudbaler "žrtva": Dva velika iznenađenja u sastavu Dinama

Endin Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras igraju historijsku utakmicu na Maksimiru protiv Viktorije Plzena u okviru šesnaestine finala Evropske lige.

U prvom meču prije sedam dana Viktorija je slavila pred svojim navijačima sa 2:1, ali u Dinamu su itekako zadovoljni rezultatom pred revanš. Ovo je historijski meč za Modre jer se mogu naći u osmini finala ovog takmičenja što bi sigurno bio nevjerovatan uspjeh.

Utakmica se igra večeras od 18:55 sati na Maksimiru i prema svemu sudeći stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer za ovaj meč vlada nevjerovatno interesovanje.

Do utakmice je ostalo manje od sat vremena, a trener zagrebačkog tima Nenad Bjelica objavio je sastav koji je mnoge iznenadio. Najveće iznenašenje što se u sastavu našao Šunjić, dok je bh. reprezenativac Amer Gojak ostao na klupi iako se najavljivao u ekipi od prve minute.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dinamo: Livaković, Moharrami, Theophile, Dilaver, Leovac, Ademi, Olmo, Šunjić, Hajrović, Oršić, Petković.

Plzen: Kozačik, Kayamba, Prochazka, Horava, Limbersky, Beauguel, Ptržela, Hrošovsky, Kovarik, Havel, Pernica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.