Česi složni: Na Maksimiru će biti dosta teže nego u Beogradu prošle godine
da će biti pun stadion. Veselimo se sjajnoj atmosferi", rekao je Havel. Medijima se obratio i trener Plzena, Pavel Vrba, čija je ekipa za vikend slavila u derbiju protiv Slavije i tako smanjila zaostatak na samo tri boda u borbi za naslov prvaka u ligi.

Pred revanš utakmicu u Zagrebu

Česi složni: Na Maksimiru će biti dosta teže nego u Beogradu prošle godine

E. Oštraković

Nogometaši Viktorie Plzen sutra će u okviru šesnaestine finala Evropa lige igrati uzvratni meč na Maksimiru, protiv Dinama.

Češka ekipa je u prvom susretu, nakon preokreta, upisala pobjedu od 2:1. Trener Pavel Vrba i odbrambeni igrač Milan Havel bili su složni u izjavi za medije da neće biti nimalo lako ostvariti prolaz na Maksimiru.

"Neće biti nimalo laka utakmica. Ipak, vjerujem da možemo pobijediti ili ostvariti dobar rezultat za prolaz dalje. Kada je u pitanju atmosfera na Maksimiru jako dobro smo informisani i znamo da će biti pun stadion. Veselimo se sjajnoj atmosferi", rekao je Havel.

Medijima se obratio i trener Plzena, Pavel Vrba, čija je ekipa za vikend slavila u derbiju protiv Slavije i tako smanjila zaostatak na samo tri boda u borbi za naslov prvaka u ligi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Iza nas su teđke utakmice, ali čeka nas još jedna takva. U prvoj smo pokazali karakter i preokrenuli rezultat. Analiziramo sve moguće situacije, ali znamo da će Dinamo vjerovatno rotirati jer imaju igrače za to. Razmišljamo samo o sebi i vjerujemo u sebe. Ipak, vidjet ćemo kako će se odvijati situacija na terenu. Poštujem Partizan, ali mislim da je Dinamo dosta bolji i kvalitetniji protivnik. Bit će to dosta teža utakmica nego ona prošle godine u Beogradu", izjavio je Vrba.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi