Štoper Dinama i strijelac gola u pobjedi nad Viktorijom

Dilaver: Znam ko je zabio, 800 puta sam pogledao na semafor!

Zagrebački Dinamo je večeras stigao do velikog uspjeha. Modri su na svom Maksimiru sa 3:0 savladali Viktoriju iz Plzena u revanšu 1/16 finala i tako osigurali plasman u narednu fazu (u Plzenu je slavila Viktorija sa 2:1).

Jedan od junaka pobjede Dinama bio je i štoper Emir Dilvar, inače fudbaler bh. korijena.

Osim što je zatvorio protivničke napadače, Dilaver je večeras uspio postići drugi gol Dinama i to na asistenciju Izeta Hajrovića.

"Mi smo ovo zaslužili radom. Govorili su da smo mali u odbrani, znam da sam nizak sa štopera, ali njihov napad danas nije dobio lopte. Ovo je san, gol mi nije toliko bitan, ne zabijam puno, ali posvećujem ga ženi i djeci. Često nakon utakmice ni ne znam ko je zabio, ali danas znam jer sam 800 puta pogledao na semafor", izjavio je nakon utakmice Emir Dilaver.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.