Da li će imati sreće?

Žrijeb u Nyonu: Ove ekipe su u osmini finala EL, a u Dinamu priželjkuju samo jednu ekipu

Endin Čaušević

Revanš mečevima šesnaestine finala večeras smo saznali sve učesnike osmine finala Evropske lige.

Žrijeb osmine finala održava se već sutra tradicionalno u Nyonu. Sigurno da je na ovim prostorima u centru pažnje zagrebački Dinamo koji je ostvario historijski uspjeh večerašnjom pobjedom protiv Viktorije Plzen (3:0) i plasmanom u narednu rundu ovog takmičenja.

Večerašnjim duelima poznata su i sva imena ekipa koje će sutra biti na izvlačenju, a tu je i nekoliko evropskih velikana. No, u Dinamu već sada imaju veliku želju za osminu finala, a to je Krasnodar koji je iznenadio Leverkusen i prošao dalje. Također, ne bi imali ništa protiv da igraju protiv još jednog češkog kluba, a to je Slavia iz Praga.

Ekipe koje su osigurale plasman u osminu finala Evropske lige su: Arsenal, Dinamo, Frankfurt, Napoli, Red Bull Salzburg, Valencia, Villarreal, Zenit, Krasnodar, Rennes, Benfica, Chelsea, Dynamo Kijev, Slavia Prag, Inter i Sevilla.

Žrijeb se održava sutra tradicionalno u Nyonu s početkom u 13 sati.

Nenad Bjelica pohvalio igru svog tima, a onda objasnio zašto je Amer Gojak ostao na klupi

Nakon utakmice na terenu je nastala prava ludnica jer su igrači slavili skoro 20 minuta ovu pobjedu s navijačima. Trener ovog tima Nenad Bjelica je sav mokar izašao s terena jer su ga pivama posuli igrači Dinama, ali on im to sigurno neće zamjeriti.

Bjelica je malo kasnio i na press konferenciju, no novinari su ga strpljivo čekali. Nakon meča izjavio je da je Dinamo odigrao jako borben meč i da su zasluženo pobijedili jer su bili bolji tokom svih 90 minuta.

"Iza nas je 90 minuta velike borbe. Našli smo dobar balans između agresivnosti i uživanja. Od prve do zadnje minute smo kontrolirali utakmicu, bili smo bolji i zasluženo smo slavili. Za ovu utakmicu priprema je bila lakša jer smo na vrijeme dobili šamar i uzvrat smo odigrali fantastično. Bilo mi je lakše pripremiti ovu utakmicu, jer su mediji uoči prve utakmice prezentirali Viktoriju kao lošiju i tu mi nisu pomogli. Bilo je teško pripremiti igrače", rekao je Bjelica.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Iznenađenje za mnoge bila je činjenica da je na klupi pred ovaj meč ostao Amer Gojak za kojeg su svi mislili da treba početi utakmicu. Umjesto njega u sastavu se našao Šunjić koji je opravdao očekivanja, a Bjelica je objasnio zašto je Gojak igrao tek u samom finišu.

"Šunjić ima dobar osjećaj za igru, dobro čita igru, tu je i bolji od Ademija. Zbog toga sam odlučio da on igra od prve minute. Morali smo napadati i vjerovali smo da neće biti toliko prekida u kojima su oni opasni. Moharrami je dobro radio i zaslužio je priliku. Što se Petkovića tiče, rekao sam vam da je on igrač za reprezentaciju pa su mi se smijali", dodao je trener Dinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.