Nenad Bjelica pohvalio igru svog tima, a onda objasnio zašto je Amer Gojak ostao na klupi

Dinamo u osmini finala Evropske lige

Nenad Bjelica pohvalio igru svog tima, a onda objasnio zašto je Amer Gojak ostao na klupi

E. Čaušević

Fudbaleri Dinama iz Zagreba napravili su historijski rezultat večeras na Maksimiru jer su sa 3:0 pobijedili Viktoriju Plzen i plasirali se u osminu finala Evropske lige.

Dinamo je odigrao strašan meč večeras pred svojim navijačima i očitali su fudbalsku lekciju svom protivniku. Viktoriju su načeli već u 15. minuti kada je za 1:0 pogodio Oršić, a dvadesetaak minuta kasnije na semaforu je već bilo 2:0, a ovaj put strijelac je bio Emir Dilaver. Konačnih 3:0 postavio je Petković u samom finišu.

Nakon utakmice na terenu je nastala prava ludnica jer su igrači slavili skoro 20 minuta ovu pobjedu s navijačima. Trener ovog tima Nenad Bjelica je sav mokar izašao s terena jer su ga pivama posuli igrači Dinama, ali on im to sigurno neće zamjeriti.

Bjelica je malo kasnio i na press konferenciju, no novinari su ga strpljivo čekali. Nakon meča izjavio je da je Dinamo odigrao jako borben meč i da su zasluženo pobijedili jer su bili bolji tokom svih 90 minuta.

"Iza nas je 90 minuta velike borbe. Našli smo dobar balans između agresivnosti i uživanja. Od prve do zadnje minute smo kontrolirali utakmicu, bili smo bolji i zasluženo smo slavili. Za ovu utakmicu priprema je bila lakša jer smo na vrijeme dobili šamar i uzvrat smo odigrali fantastično. Bilo mi je lakše pripremiti ovu utakmicu, jer su mediji uoči prve utakmice prezentirali Viktoriju kao lošiju i tu mi nisu pomogli. Bilo je teško pripremiti igrače", rekao je Bjelica.

Iznenađenje za mnoge bila je činjenica da je na klupi pred ovaj meč ostao Amer Gojak za kojeg su svi mislili da treba početi utakmicu. Umjesto njega u sastavu se našao Šunjić koji je opravdao očekivanja, a Bjelica je objasnio zašto je Gojak igrao tek u samom finišu.

"Šunjić ima dobar osjećaj za igru, dobro čita igru, tu je i bolji od Ademija. Zbog toga sam odlučio da on igra od prve minute. Morali smo napadati i vjerovali smo da neće biti toliko prekida u kojima su oni opasni. Moharrami je dobro radio i zaslužio je priliku. Što se Petkovića tiče, rekao sam vam da je on igrač za reprezentaciju pa su mi se smijali", dodao je trener Dinama.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bjelica isključen u finišu prvog poluvremena

Trener Dinama drugo poluvrijeme je gledao s tribina jer ga je sudija isključio zbog veoma glupog poteza. On je prvo bacio loptu igraču Viktorije, a onda mu ju je pokušao izbiti iz ruku jer je aut bio za Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi