Radovi na stadionu Rođeni nastavljaju se punom parom a zapadna tribina sad je potpuno prekrivena krovom i izgleda zaista prekrasno.

Nastavljaju se i radovi na sanitarnim prostorijama koje će biti po UEFA-inim standardima

FK Velež: Zapadna tribina stadiona "Rođeni" u novom ruhu

Ne jenjavaju radovi na stadionu FK Velež. Stadion "Rođeni" od proljeća zasjat će u novom ruhu, posebno zapadna tribina koja je već sada kompletno prekrivena krovom.

Paralelno i ubrzano se izvode dvije vrste radova, pokrivanje zapadne tribine koje je već u završnoj fazi, te izgradnja sanitarnog čvora po UEFA-inim standardima. Radove na sanitarnim prostorijama na sebe je preuzelo UG "Mostarski Rođeni" čiji članovi svakodnevno sudjeluju u radovima na stadionu.

Radove na krovu zapadne tribine izvodila je mostarska firma "Konstrukcije d.o.o." a kompletna vrijednost radova iznosila je oko 300.000 KM. Kako kažu u FK Velež, sada je na redu opremanje stadiona stolicama i sve je manje sumnje da će utakmice proljetnog dijela takmičenja u Prvoj ligi Federacije BiH navijači Veleža pratiti na stadionu u novom ruhu, koji polako ali sigurno poprima konture jednog od najljepših nogometnih borilišta u Bosni i Hercegovini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.