Ko je novo pojačanje Veleža: Zvali ga novi Ibrahimović, imao ponude Milana, Tottenhama...

Zanimljiv igrač stigao u mostarski klub

Ko je novo pojačanje Veleža: Zvali ga novi Ibrahimović, imao ponude Milana, Tottenhama...

Desetak dana prije početka sezone Velež je predstavio vrlo zanimljivo pojačanje u borbi za Premijer ligu.

U Velež je, naime, stigao 22-godišnji Šveđanin porijeklom s Kosova Valmir Berisha koji će u napadu praviti konkurenciju golgeteru Nusmiru Fajiću, a s mostarskim klubom je potpisao ugovor do kraja sljedeće sezone, uz opciju produženja.

Berisha je intrigantan, mlad i nije neki "no name" igrač, što se može vidjeti i po njegovom CV-u u kojem su, između ostalog, klubovi poput Panathinaikosa i Rome. Nije zanemariva činjenica da je od strane svjetskih medija nakon nastupa na SP-u za kadete 2013. godine, gdje je bio najbolji strijelac, etiketiran kao 'novi Zlatan Ibrahimović', a bitku za njegove usluge u tom periodu vodili su Ajax, Arsenal, AS Roma, Manchester United, Milan, Tottenham...

"Svi su mu ponudili ugovore. Posebno su uporni Ajax, Milan, Sunderland, Tottenham i Celtic. Želim otići u manji klub, tamo gdje je potreban napadač, kako bih se lakše izborio za mjesto u timu", govorio je u prošlosti Berisha, koji se na kraju opredjelio za Romu, ali transfer u Italiju se nije ispostavio kao najbolji potez. Za prvi tim debi nije dočekao.

"Nevjerovatan je osjećaj kada trenirate s svim tim zvijezdama, zagrijavate se sa Tottijem... U Italiji sam se razvio psihički i fizički."

Nije ni čudo što je vijest o Berishinom prelasku u Velež izazvala interesovanje inostranih medija, iako ovaj nogometaš ne skriva da mu ideja dolaska u našu zemlju i nije bila primamljiva, ponajviše jer se radi o drugom rangu bh. nogometa.

"Kada sam čuo za opciju dolaska u BiH, iskren da budem, nisam bio zainteresovan. No, nakon što sam pogledao utakmicu između Veleža i Širokog Brijega, ostao sam ugodno iznenađen snagom momčadi i nakon toga za mene nije bilo dieleme. Donio sam odluku da prihvatim ponudu", rekao je Berisha, koji će u Veležu pokušati oživjeti karijeru, a zbog svog poteza dobio je podršku od cijele porodice.

"Kontaktirao sam članove porodice, prijatelje i neke igrače, a prije svega svog oca, koji mi je rekao kako nisam ni svjestan veličine Veleža, te šta je taj klub predstavljao u bivšoj državi. Bio je izuzetno sretan kada sam mu rekao da ću postati njihov igrač."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Posljednji angažman Berisha je inače imao u norveškom Aalesundu. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zmijuga.loma
hahaha kskva velicina od kluba. eee moj berisa propo si ko zeton
6 13
Fcs
Naprijed Velež. Podrška od Hordi Zla.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi