Trener Rome o posljednjim špekulacijama

Di Francesco: Priče o Sarriju nemaju smisla!

Fudbaleri Rome već sutra igraju novu utakmicu Serije A, protiv Frosinonea, pa je tim povodom održana i press konferencija na kojoj je govorio trener Vučice, Eusebio Di Francesco.

Nije u fokusu bila samo utakmica, već i glasine da bi Di Francesca po završetku sezone na klupi Rome mogao zamijeniti sunarodnjak Maurizio Sarri, kojem se već trese stolica na Stamford Bridgeu.

"Sarri? Takve priče samo uzrokuju nestabilnosti i nemaju smisla. Ne zanimaju me glasine o Sarriju. Ja svoje informacije dobijam od Monchija", izričit je bio Di Francesco.

"Protiv Bologne smo vidjeli da se timovi u bordi za opstanak ne smiju podcijenjivati. Ne smijemo zabrljati. Ovo je ključni meč za nas. Frosinone je dobro igrao kući protiv Lazija i pokazao da ima dobra rješenja u utakmici protiv Sampdorije... Iako imamo dosta igrača kojima prijeti suspenzija zbog kartona, neko će sigurno igrati. Pogrešno je već misliti o utakmicama koje nam dolaze nakon ove", osvrnuo se Di Francesco na susret protiv Frosinonea.

"Napravit ću procjene. De Rossi će biti starter, biće kapiten. Igrat ćemo u formaciji 3-5-2... Pastore ne može biti sretan jer igra malo, ali na treninzima je dobar... Radi sve da dođe u pravu formu. Boriće se za svoje mjesto sa Kluivertom i El Shaarawyjem", nastavio je Di Francesco, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zaniolo je igrao zaista puno za nekoga njegovih godina. Ne možemo očekivati da svaku utakicu odigra na visokom nivou".

Podsjetimo, Roma sutra od 20:30 stati gostuje Frosinoneu u utakmici 25. kola Serije A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.