Lopta je došla do Olma i kada su svi očekivali šut, on je loptu propustio kroz noge za Oršića koji je postigao prekrasan pogodak.

Na kraju postigli predivan gol

Petković o sjajnoj asistenciji: Čim sam čuo Olma, napamet sam dodao petom

Esmer Oštraković

Dinamo je sinoć nakon prekrasne akcije trojice igrača poveo 1:0 u 15. minuti uzvratne utakmice Evropa lige protiv Viktorije Plzen.

Utakmica je završila pobjedom Modrih od 3:0, a najbolji ptez utakmice je akcija Petkovića, Olma i Oršića, koja je možda i jedna od najboljih u historiji kluba.

Bruno Petković primio je loptu na lijevoj strani odakle je krenuo prema golu. Proda je lažnjak Pernici, pričekao je da se podigne sa trave i onda petom poslao loptu pokraj izgubljenog čuvara.

Lopta je došla do Olma i kada su svi očekivali šut, on je loptu propustio kroz noge za Oršića koji je postigao prekrasan pogodak.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Lopta mi se malo spetljala među noge nakon lažnjaka, čuo sam Olma pa napamet dodao petom. On je lucidan da je propustio loptu jer je čuo Oršića i napravio odličan potez. Osjeti se sinergija u ekipi, igrači koji razumiju ideju i znaju igrati nogomet", rekao je Petković.

Dinamo će u osmini finala Evropske lige igrati protiv Benfice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.