Topnici dominiraju u timu kola, ali našlo se mjesto i za jednog igrača Dinama
Emir Dilaver je jučer u pobjedi Dinama nad Plzenom zabio jedan od tri pogotka i odigrao je kvalitetan meč u odbrani

Dilaver zasluženo među najboljima

Topnici dominiraju u timu kola, ali našlo se mjesto i za jednog igrača Dinama

E. Škorić

UEFA je odabrala najbolji tim kada su u pitanju revanši osmine finala Evropske lige.

Nakon sjajne partije i pobjede nad Plzenom (3:0) na Maksimiru, jedan nogometaš Dinama našao se u timu kola.

Naime, stoper Emir Dilaver, koji je sinoć bio strijelac, dobio je mjesto u odbrani najboljeg tima, a uz njega i Lichsteiner te Mustafi iz Arsenala, kao i Coufal iz praške Slavije.

Na golu je Boyko (Dynamo Kijev), u veznom redu Sarabia (Sevilla), Xhaka (Arsenal), Schlager (Salzburg), Hudson-Odoi (Chelsea), te u napadu Azmoun (Zenit) i Daka (Salzburg).

Dilaver: Znam ko je zabio, 800 puta sam pogledao na semafor!

Jedan od junaka pobjede Dinama bio je i štoper Emir Dilvar, inače fudbaler bh. korijena.

Osim što je zatvorio protivničke napadače, Dilaver je večeras uspio postići drugi gol Dinama i to na asistenciju Izeta Hajrovića.

"Mi smo ovo zaslužili radom. Govorili su da smo mali u odbrani, znam da sam nizak sa štopera, ali njihov napad danas nije dobio lopte. Ovo je san, gol mi nije toliko bitan, ne zabijam puno, ali posvećujem ga ženi i djeci. Često nakon utakmice ni ne znam ko je zabio, ali danas znam jer sam 800 puta pogledao na semafor", izjavio je nakon utakmice Emir Dilaver.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi