Marco Benassi pred duel sa Atalantom

"Sanjamo trofej Kupa kako bismo ga mogli posvetiti Astoriju"

Fiorentina se sprema za prvi meč polufinala Kupa Italije, u srijedu protiv Atalante.

Viole su na putu ka polufinalu ponizile Romu, dok je Atalanta uspjela eliminisati Juventus.

Svjesni su u Fiorentini snage svog protivnika, ali imaju motiv više.

Fudbaler Fiorentine Marco Benassi je istakao da njegova ekipa želi doći do trofeja i posvetiti ga Davideu Astoriju, kapitenu Fiorentine čija je tragična smrt prošle godine potresla Firencu, Italiju u fudbalsku Evropu.

"Kada sam došao u Fiorentinu, Astori je bio prvi igrač kojeg sam upoznao. Nije mi trebalo dugo da primijetim da je on uvijek prvi stizao na treninga i utakmice i da je uvijek bio tu negdje. On je bio centralna tačka naše ekipe", istakao je Benassi za Tuttosport, pa nastavio:

"On je i dalje tu, jer svi radimo jako naporno da njegove savjete sprovedemo u djelo tokom treninga, da budemo sigurni ba bi bio ponosan na nas. To, međutim, nije dovoljno... Sanjamo o osvajanju Kupa Italije kako bismo ga mogli posvetiti njemu".

"Pred nama je težak i izjednačen duel sa Atalantom, njih je teško pobijediti. Ali mi vjerujemo u sebe, prošle godine smo sa njima odigrali dva remija, dok smo ih ove sezone pobijedili", dodao je Benassi.

Podsjetimo, Davide Astori je preminuo u snu, 4. marta 2018. godine u hotelu u Udinama, pred duel Fiorentine i Udinesea.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.