Ovo samo VAR može da ponudi: Poveli 2:1, pa ubrzo na semaforu bilo 1:2

Nevjerovatna zbrka na meču SPAL -Fiorentina

Ovo samo VAR može da ponudi: Poveli 2:1, pa ubrzo na semaforu bilo 1:2

E. Čaušević

Fiorentina je danas ubjedljivo savladala SPAL u gostima sa 4:1, ali o ovoj utakmici će se još dugo pričati.

Utakmica ovih rivala će sigurno otići u historiju, a sve zbog glavnog sudije, odnosno video tehnologije. U 74. minuti gledali smo nevjerovatnu scenu na terenu kada je SPAL golom Valotija poveo sa 2:1 protiv Fiorentine, a onda je nastao pravi haos.

Malo prije čistog gola domaćeg tima bio je prekršaj u kaznenom prostori SPAL-a, ali sudija ništa nije svirao. No, kada su domaći poveli sa 2:1 sudija je gledao VAR i napravio ono što se desilo prvi put u historiji italijanskog fudbala.

Naime, on je poništio gol SPALA-a iako je bio čist, te je vratio prekršaj i svirao penal za Fiorentinu. Gosti su poveli tada sa 1:2 golom Veretouta, a do kraja su još postigli dva gola preko Simeonea i Gersona i tako pobijedili sa 4:1.

Međutim, o sudijskoj odluci da poništi čist gol SPAL-a će se dugo pričati iako je jasno da je sudija Pairetto uradio sve po pravilima i zaista mu se nema šta prigovoriti. No, ovo je još jedan dokaz da je VAR skoro ubio svu čar fudbala.

Top Komentari

ljiljan
Zasto je ubio car fudbala? Ako je trebao biti penal prije samim tim go nije regularan, da ga nije ponisitio i dodijelio penal Fiorentina bi bila ostecena
3 0
redbull
jebo ih var, to je trebalo posluziti samo kod gola, jel bio faul, ruka ili sta vec. Oni 5 akcija unazad idu i pregledaju da procijene sta je bilo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi