Nastavili niz bez poraza u ligi

Burnley se današnjom pobjedom protiv Tottenhama našao u društvu velikana poput Juventusa i Barcelone

S. Pašalić

Burnley je danas na svom terenu savladao Tottenham sa 2:1.

Poveo je Burnley golom Wooda u 57 minuti, da bi Tottenham golom Kanea koji se vratio nakon povrede u 65 minuti izjednačio na 1:1. Burnley je do pobjede stigao u 83 minuti golom Barnesa za konačnih 2:1.

Burnley je tako nastavio svoj niz bez poraza u ligi i on sada iznosi osam utakmica. Tako se tim iz Premier lige našao u društvu velikana poput Juventusa koji je sada na 24 utakmice bez poraza u ligi, Barcelone sa 12, i Manchester Uniteda koji je na 9 utakmica bez poraza u ligi.

Upravo jedna od najtežih utakmica Burnleya je bila nedavno protiv Manchester Uniteda, a ta utakmica je završila rezultatom 2:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.