Burnley pokvario Kaneov povratak, ruše se Tottenhamovi snovi
(Foto: EPA) Burnley je odigrao još jednu odličnu utakmicu i jasno je da opstanak ove ekipe u eliti ne bio smio doći u pitanje

Premier liga, 27. kolo

Burnley pokvario Kaneov povratak, ruše se Tottenhamovi snovi

Burnley je danas na svom Turf Mooru ugostio trećeplasiranu ekipu Premiershipa, Tottenham, u okviru 27. kola. Nakon poprilično slabog prvog, u drugom dijelu je viđena odlična predstava, a susret je na kraju završen pobjedom domaćih, 2:1.

Današnji susret je obilježio i povratak Harryja Kanea, koji se oporavio od teže povrede i danas našao u startnoj postavi Tottenhama.

U prvom dijelu nije viđeno previše dobrih šansi, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Ipak, nastavak donosi puno bolji fudbal. Uzbuđenja su počela sjajnim dalekometnim udarcem Harryja Kanea u 50. minuti, ali je i golman Burnleyja bio na visini zadatka.

Sedam minuta kasnije Burnley stiže do prednosti. McNeil je ubacio iz kornera, a gol za prednost i radost domaćih navijača je postigao Chris Wood.

Uzvratio je Tottenham preko Harryja Kanea u 65. minuti. Sjajni Kane je izdržao duel sa defanzivcem Burnleyja i matirao golmana domaćih za 1:1.

Ipak, iako se vjerovatno očekivao pritisak Tottenhama nakon poravnanja, bolje šanse je imao Burnley.

Prijetili su opasno Hendrick i McNeil, da bi Barnes, koji se našao na pravom mjestu, u 84. minuti donio novo vodstvo Burnleyju.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je Burnley upisao veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za ekipu Burnleyja se dugo vjerovalo da će voditi grčevitu borbu za opstanak, ali je Dycheova ekipa u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Današnjom pobjedom je stigla do 30 bodova i sada se nalazi na 13. mjestu.

Tottenham je ostao treći sa 60, ali bi ovaj poraz mogao označiti i kraj snova o titilu. Mnogo toga će zavisiti i od rezultata Liverpoola i Manchester Cityja u ovom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi