VAR mu inspiracija

Alvara Moratu očekuje žestoka kazna jer je proslavom gola ismijavao sudije?

Endin Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida jučer su pred svojim navijačima pobijedili Villarreal sa 2:0 u meču 25. kola španske La Lige.

Atletico je do pobjede došao na krilima Alvara Morate i Saula koji su postigli jedine golove na ovom meču. Utakmicu će sigurno dugo pamtiti Morata za kojeg je ovo debitantski gol u dresu madridskog kluba nakon što je prošlog mjeseca stigao kao pojačanje iz Chelseaja.

Morata je mrežu Villarreala zatresao u 31. minuti kada mu je odlično asistirao Filipe Luis, te je imao već uvježbanu proslavu gola koja je danas glavna tema u Španiji.

On je imitirao glavnog sudiju, odnosno situaciju kada sudija provjerava VAR. Ova proslava je bila zbog toga što mu je poništen u srijedu gol protiv Juventusa u meču Lige prvaka.

Navodno, Morata bi čak mogao biti i kažnjen ukoliko se ispostavi da je ismijavao sudije, a Marca prenosi da će se konačna odluka donijeti u narednim danima, te da je zaista pokrenuta istraga povodom proslave gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.