Morata postigao prvijenac, Atletico slavio protiv Villarreala

Španska La Liga

Morata postigao prvijenac, Atletico slavio protiv Villarreala

Fudbaleri Atletico Madrida pobijedili su danas na domaćem terenu Villarreal sa 2:0 u susretu 25. kola španske La Lige.

Atletico je u vrlo dobrom raspoloženju dočekao ovaj susret obzirom da je prije nekoliko dana porazio Juventus u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Zanimljivo, isti rezultat (2:0) bio je i večeras, a protivnik je, ruku na srce, bio ipak nešto lakši.

Domaći su poveli u 31. minuti kada je gol prvijenac u novom dresu postigao Alvaro Morata. On je to vrlo emotivno doživio. Konačan rezultat susreta postavio je Saul dvije minute prije kraja meča.

Nakon ove pobjede Atletico ostaje u trci kada je u pitanju titula prvaka jer još uvijek za vodećom Barcom zaostaje sedam bodova. S druge strane, Villarreal je ostao na 18. pozicji sa samo 23 osvojena boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 25. kolo:

Atletico Madrid - Villarreal 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi