Posebno prijateljstvo

Neymar počeo plakati kada mu je novinar postavio pitanje o Lionelu Messiju

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar trenutno se oporavlja od povrede, a svoje vrijeme često koristi za davanje intervjua.

Neymar je na ljeto 2017. godine postao najskuplji igrač svih vremena nakon što je za 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG. Tada se pisalo da Brazilac jednostavno želi izaći iz sjene Lionela Messija i postati najbolji fudbaler svijeta, ali mu to ne ide kako je zamislio.

On je proveo četiri veoma dobre sezone u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao, te je činio ubitačni trio s Messijem i Luisom Suarezom. Međutim, odluka da napusti Barcelonu tada je iznenadila fudbalski svijet, a prema svemu sudeći i Neymar je svjestan da to nije bio baš dobar potez.

Koliko mu nedostaje Barcelona najbolje je pokazao u intervjuu u kojem je zaplakao nakon jednog novinarskog pitanja. Naime, novinara je zanimalo da li je istina da ga je čak Messi zvao da se vrati u Barcelonu, a Neymar je počeo plakati kada je pričao o prijateljstvu s kapitenom Barce.

"Kada sam najviše trebao pomoć najbolji na svijetu mi je posveti pažnju i počelo je prijateljstvo koje nisam nikada imao. Teško mi je govoriti o svemu tome, a još teže zbog Lea koji je za mene uvijek bio poseban prijatelj. Sjećam se i poruke kada sam došao u Barcu kao klinac i napisao mi je 'Ovdje sam da ti pomognem, nemoj da se bojiš i stidiš'", izjavio je Neymar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilcu teško pada što je ponovo doživio ozbiljniju povredu, te će baš kao i prošle sezone biti van terena najmanje tri mjeseca.

"Nisam mogao vjerovati da mi se ovo ponovo dešava. Kada su mi rekli koliko ću biti van terena zatvorio sam se u kući i plakao", dodao je brazilski fudbaler.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.