Kepa nije prvi: Čak je i Messi jednom odbio da izađe iz igre

Luis Enrique na kraju izveo Neymara

Kepa nije prvi: Čak je i Messi jednom odbio da izađe iz igre

Endin Čaušević

Mladi španski golman Kepa Arrizabalaga nalazi se u centru pažnje sportske javnosti nakon što je odbio izaći iz igre na meču Chelseaja i Manchester Cityja.

Chelsea i City jučer su igrali utakmicu finala engleskog Liga kupa, a na kraju je slavio tim Pepa Guardiole nakon penala. Ipak, u centru pažnje ove utakmice je potez mladog Kepe koji je pred sami kraj drugog produžetka odbio izaći iz igre zbog čega je Maurizio Sarri bio bijesan.

Kepa je ostao na golu, ali nije uspio pomoći svom timu iako je imao jedan odbranjen penal. Sarri je nakon meča rekao da je to bio samo nesporazum, te da je mislio da je Kepa povrijeđen, ali da je dobio jasno objašnjenje od ljekarskog tima da je sve u redu.

No, Kepa nije prvi koji je odbio da izađe iz igre jer je prije nekoliko godina istu stvar uradio Lionel Messi. To se desilo na utakmici protiv Eibara u prvoj sezoni Luisa Enriquea kao trenera Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Enrique je htio da izvede Messija iz igre i uvede Munira, ali je to argentinski fudbaler odbio. Messi je poručio da želi ostati na terenu i trener Barcelone je promijenio svoju odluku i na kraju je iz igre izašao Neymar.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Kepa ne smije u istu rečenicu sa Messijem, šta vam je.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi