Transparent se pojavio na Poljudu pred navijačima Hajduka (Foto: Dalmatinski portal)

Veličali ustaške koljače

Velika sramota na Poljudu

Edmir Škorić

Tokom utakmice Hajduk - Gorica (0:0) u subotu na Poljudu pojavio se transparent "Maksovi mesari".

Ovim transparentom veličali u se ustaški koljači iz pjesme "Jasenovac i Gradiška Stara", a na sramotu je ukazala članica Predsjedništva SDP-a Split Suzana Kačić - Bartulović, koja je u razgovoru za Dalmatinski portal kazala:

"U subotu na utakmici na Poljudu između Hajduka i Gorice na sjevernoj tribini izvješen je i transparent s natpisom 'Maksovi mesari' kojim se veličaju ustaški koljači iz pjesme 'Jasenovac i Gradiška Stara'. Ako su grafite na zidovima s takvim sadržajem pisali 'nepoznati počinitelji', na Poljudu su počinitelji bili vidljivi svima koji su ih htjeli vidjeti, pa i policiji. Dakle, nije bilo prepreka policijskom postupanju".

Transparentom Maksovi mesari veličaju se inače ustaški zločinci pod zapovjednikom Maksom Luburićem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.