Španac sasvim iskren

Guardiola: Drago nam je kad Liverpool izgubi, a i njima je kad mi izgubimo

Fudbaleri Manchester Cityja u nedjelju su pobijedili Chelsea u finalu Liga kupa, a već sutra ih očekuje nova utakmica i to u okviru Premiershipa, a protivnik je West Ham United.

Tim povodom se na konferenciji za medije novinarima obratio trener Pep Guardiola koji je govorio o nastavku sezone.

On je tom prilikom poručio kako mu je drago kad god Liverpool izgubi, a vjeruje da je i s druge strane isto.

"Kada ste prvi možete da gubite poene, a kada ste iza, onda ne smijete jer će vam pozicija biti gora. Moramo se fokusirati na sebe, ali nam je drago kada god Liverpool ne pobijedi. Siguran sam da je i njima drago kada mi ne pobijedimo. Slično je i sa Tottenhamom. Ne možemo to da poreknemo", kaže Pep i dodaje:

"Do kraja prvenstva je još 11 kola. Zaostajemo bod, a u igri su još 33. Tako da je sve u njihovim rukama, ali i našim. Sve što možemo da uradimo je da prebacimo pritisak na njih, da ih ubijedimo da mi nećemo gubiti poene već da ćemo nizati pobjedu za pobjedom".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.