Manchester City u problemima, pokreće se istraga zbog transfera Jadona Sancha
Nove informacije koje je objavio Football Leaks

Građani u novim problemima

Manchester City u problemima, pokreće se istraga zbog transfera Jadona Sancha

S. Pašalić

Nogometna asocijacija Engleske će istražiti transfer Jadona Sancha iz Watforda u Manchester City 2015. godine.

Njemački list Der Spiegel tvrdi da je vidio dokumente koje je objavio Football Leaks koji pokazuju da je City platio Emeki Obasiju 200.000 funti kao dio ugovora kako bi pronašao igrače u južnoj i srednjoj Americi.

Der Spiegel tvrdi da je to plaćanje zapravo bilo vezano za Sanchov prelazak iz Watforda u vrijeme kad je imao 14 godina, a namjera je bila da se zaobiđu pravila FIFA-e koja sprječavaju plaćanje naknade agentima u transferima koji uključuju maloljetnike.

Iz ovog lista također tvrde da su vidjeli e-mail poruku poslanu Sanchovom ocu s opisom plate i bonusa koje će primiti kada postane profesionalac. Prema izvještaju, advokat kluba kasnije je intervenisao naglašavajući da to pismo nije ponuda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz Cityja su odlučili da ne žele komentarisati navode Der Spiegela jer smatraju da su informacije do kojih su došli stigle na ilegalan način.

Sancho je proveo dvije godine u Cityju prije odlaska u Borussiju Dortmund gdje igra sjajno i ima postignutih osam golova i upisanih 10 asistencija u 16 utakmica Bundeslige ove sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi