Bayern radi na rekonstrukciji tima. U Minhenu će od ljeta stanovati neka nova lica i gledaćemo posve novi Bayern (Foto: EPA)

Nakon odbrane, red je pojačati i ofanzivni dio ekipe

Hasan Salihamidžić riješio pitanje zamjena za Riberyja i Robbena!

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern će u ljetnom prelaznom roku poprilično osvježiti tim.

Sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić dobio je zadatak da izgradi 'novi Bayern', a nekadašnji reprezentativac BiH za sada radi punom parom.

Osigurao je Braco potpis francuskog defanzivca Benjamina Pavarda iz Stuttgarta, završen je i Atleticov Francuz Lucas Hernandez, ali iz zemlje svjetskih šampiona doći će još dvojica fudbalera.

Povezivao se minhenski velikan sa dovođenje Adriena Rabiota (PSG) i Nabila Fekira (Lyon), ali prema navodima France Footballa umjesto ovih fudbalera, Bavarci su se okrenuli drugim opcijama.

To su Lilleov Nicolas Pepe i Marseilleov Florian Thauvin. Pokušaće Salihamidžić da ih dovede tokom ljeta, a oni bi trebali biti zamjene za odlazeće Francka Riberyja i Arjena Robbena.

Pepe je eksplodirao u posljednje dvije sezone. Igra zaista fantastično i svojim igrama je privukao veliku pažnju velikana. Bayern je jedan od favorita za njegov potpis i svakako da bi ovaj 23-godišnjak bio ogromno pojačanje.

Pepe je ove sezone odigrao ukupno 28 utakmica za Lille i ima sjajan učinak od 17 golova i 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa druge strane Florian Thauvin je nešto poznatije ime. Ovaj 26-godišnji reprezentativac Francuske igra sjajno ove sezone u dresu Marseillea i nije nikakvo čudo što se nalazi pred potpisom za najveći njemački klub.

Thauvin je ove sezone u 27 nastupa za velikana sa Velodromea postigao 14 golova i upisao je osam asistencija, a jedan je od igrača koji su osvojili SP sa Trikolorima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.