Poklon za 119. rođendan minhenskog velikana: Lucas Hernandez je novi igrač Bayerna!
Lucas Hernandez već sada važi za jednog od najboljih defanzivaca Evrope. Sa samo 23 godine je već postigao mnogo toga i sigurno je da će u Bayernu imati šansu da dodatno napreduje (Foto: EPA)

Njemački Bild tvrdi

Poklon za 119. rođendan minhenskog velikana: Lucas Hernandez je novi igrač Bayerna!

Midhat Šljivak

Navijači minhenskog Bayerna dobili su zaista fantastične vijesti za 119. rođendan voljenog kluba.

Prema informacijama do kojih je došao Bild, Bayern je dogovorio transfer francuskog reprezentativca Lucasa Hernandeza iz Atletica i ovaj sjajni defanzivac će pojačati redove bavarskog velikana.

Hernandez je velika želja tima iz Minhena. Hasan Salihamidžić ga je pokušao dovesti već u januarskom prelaznom roku, ali je ipak odlučeno da se sačeka ljeto.

Ipak, Bavarci su i prije ljetnog prelaznog roka završili posao. Angažovali su agenta Giovannija Branchinija, koji je na kraju uspješno završio sve oko transfera i Hernandez će od ljeta postati član najvećeg njemačkog kluba.

Branchini je ranije bio posrednik pri dolasku Pepa Guardiole i Luce Tonija u Minhen, a sada je završio još jedan zaista veliki posao u korist Bayerna.

Atletico će na transferu 23-godišnjeg fudbalera zaraditi 80 miliona eura, a Bayern će dobiti još jednog fantastičnog Francuza. Ranije su već potpisali Benjamina Pavarda iz Stuttgarta i očigledno se u Minhenu pravi mala francuska kolonija.

Hernandez je prošao sve omladinske selekcije madridskog Atletica. Prvotimac je postao 2015. godine i od tada je nezamjenjiv član prve postave kod Diega Simeonea.

Ove sezone odlični defanzivac je nastupio u 22 utakmice, a postigao je jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa reprezentacijom Francuske je u ljeto 2018. godine osvojio titulu prvaka svijeta, a za Trikolore je odigrao ukupno 15 mečeva.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bosnian King1
Alaba u Real M. Prelazi
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi