Četvrtina finala Kupa BiH

NK TOŠK stekao veliku prednost protiv NK Zvijezda nakon prvog susreta

Fudbaleri TOŠK-a iz Tešnja danas su pobijedili u gostima Zvijezdu Gradačac sa 2:0 u prvom susretu četvrtine finala Kupa BiH. 

Na samom početku utakmice na stadionu Banja Ilidža nije bilo većih uzbuđenja, a TOŠK do vodstva dolazi iz prve šanse.

Igrao se 28. minut kada je Rastoka pogodio prečku, a u nastavku akcije Kalesić pogađa mrežu domaćih za vodstvo svog tima.

I nakon vodstva TOŠK je bio bolji na terenu, a prvu šansu Zvijezda je imala minut prije kraja prvog dijela kada je golman Zvijezde Aljkanović sjajno intervenisao.

TOŠK je u drugom poluvremenu bio dosta bolji te je stvorio nekoliko prilika pred golom domaćih. Prijetili su Osmanović, Škrijelja i Mace, ali promjene rezultata nije bilo sve do samog kraja.

U 86. minuti gosti dolaze i do drugog gola i to nakon što je kontru na najbolji način završio Kitanović.

S druge strane, Zvijezda nije uspijevala da ozbiljnije zaprijeti golu gostiju te se na kraju morala pomiriti sa porazom u ovom susretu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

NK Zvijezda: Aljkanović, Petrović, Kurtalić, Vučić, Šarić, Kadić, Janjić, Šarkanović, Vulić, Jazvin, Mehić.

NK TOŠK: Bošnjak, Ivković, Kitanović, Koprivica, Škrijelj, Kurdić, Mace, Rastoka, Kalesić, Omanović, Hasić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.