(Foto: EPA) Prvi veliki derbi je na rasporedu već u 13:30 sati, dok posljednji počinje u 21:30

Dan velikih derbija pred nama

Danas nema odvajanja od TV prijemnika i mobilnih telefona!

Subota donosi nekoliko velikih evropskih derbija, pa fudbalski sladokusci danas nikako ne smiju planirati ništa osim udobne pozicije ispred TV-a.

Današnji derbi program počinje već u 13:30 sati pošto Tottenham dočekuje Arsenal na Wembleyju, u okviru 29. kola Premier lige.

Pijetlovi su se sa dva vezana poraza oprostili od utrke za titulu prvaka Engleske, dok Arsenal izgleda sve bolje i bolje nakon kriznog perioda.

Arsenal želi zadržati poziciju koja ga vodi u LP, dok se Tottenham želi osvetiti za prvenstveni poraz s kraja minule godine. Istina, Tottenham je u međuvremenu slavio protiv Topnika u Liga kupu.

Nakon londonskog, na rasporedu (18:00) je i beogradski vječiti derbi. Crvena zvezda će na svojoj Marakani ugostiti Partizan i pokušati zadati konačni udarac vječitom rivalu.

Dok Zvezda hita ka novoj titulu, Partizan se poprilično muči i već zaostaje za crveno-bijelima čitavih 15 bodova. Inače, Pratizan je trenutno treći u srbijanskog Super ligi. Jasno je ko je favorit na Marakani, a kladionica MOZZART je spremila posebne kvote za beogradski derbi.

Večernji sati donose Derby della Capitale. Lazio od 20:30 sati dočekuje najvećeg rivala Romu i uzbuđenja na Olimpicu su zagarantovana. Iako nije u najboljoj formi, kladioničari nešto više šansi večeras daju upravo Laziju.  Ukoliko pak smatrate da Džeko i družina mogu do pobjede, u kladionici MOZZART se na ovaj susret možete kladiti po odličnim kvotama.

Vrhunac današnjeg fudbalskog programa je novi El Clasico.

U 20:45 sati na Santiago Bernabeu počinje treći El Clasico u dosta kratkom vremenskom roku i četvrti ove sezone.

Katalonci su slavili u dva od tri pomenuta sudara sa Real Madridom, dok je jedan završen remijem. Kraljevi zbog toga moraju igrati za čast i pokušati konačno dobiti najvećeg rivala. Kladionica MOZZART je i za današnji El Clasico spremila odlične kvote.

Podsjetimo, Barcelona je pobjedom od 0:3 na Bernabeu sa ukupnih 4:1 izbacila Real Madrid iz Kupa Kralja ove srijede.

Za kraj subotnjeg derbi programa tu je okršaj portugalskih velikana - Porto će na svom Dragau ugostiti Benficu u susretu koji počinje u 21:30 sati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, pored TV prijemnika nećete se odvajati ni od mobilnih telefona jer se mnoge utakmice preklapaju, a na SportSport.ba možete pratiti sve najzanimljivije detalje s tih mečeva. Naravno, tu je danas i tekstualni prenos mečeva Premijer lige BiH, ali i Prve lige FBiH koja se vraća nakon više od tri mjeseca pauze.

Ni sutra neće biti ništa manje zanimljivo pošto su za nedjelju zakazani dueli Evertona i Liverpoola, Napolija i Juventusa i Marseillea i St. Etiennea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.