Inter bio mogao biti gubitnik godine: Real Madrid dovodi Maura Icardija za "siću"

Prljava taktika Kraljeva

Inter bio mogao biti gubitnik godine: Real Madrid dovodi Maura Icardija za "siću"

Endin Čaušević

Argentinski napadač Mauro Icardi nije već pet prethodnih utakmica igrao za Inter nakon što mu je oduzeta kapitenska traka.

U Interu su ljuti na Icardija što već mjesecima odugovlači s potpisivanjem novog ugovora. Klub mu je oduzeo kapitensku traku prije dvije sedmice nakon čega je Icardi propustio čak pet utakmica Intera zbog navodne povrede koljena, ali je na pregledu dokazano da je s njim sve u redu.

Icardi se čak oglasio pismom i poručio da voli Inter i da nikada ne bi uradio nešto protiv kluba. Međutim, već mnogima je jasno da njegova supruga Wanda Nara upravlja njegovom karijerom, te je vrlo vjerovatno da je Icardi odigrao svoje u Interu i da će na ljeto napustiti klub.

U italijanskim medijima se uveliko špekuliše da je Juventus spreman aktivirati otkupnu klauzulu Argentinca od 110 miliona eura i dovesti ga na kraju sezone, no sve ovo pomno prati i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, kraljevski klub želi iskoristiti Icardijev i Interov loš odnos i kupiti ga ukoliko neki klub ne otkupi njegov ugovor. U Realu čekaju spremno rasplet situacije i ako ne bude timova koji će platiti 110 miliona eura oni imaju taktiku da dovedu Icardija za "siću".

Naime, Real Madrid će u tom slučaju ponuditi Interu između 40 i 50 miliona eura jer znaju da Inter neće imati mnogo opcija. Klubu je sigurno u interesu da prodaju Icardija nego da on narednu sezonu sjedi na klupi ili tribinama bez ikakve koristi za klub.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saad
Jebali vam icardi i wanda mater
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi