Veliki udarac za Lazio pred derbi s Romom

Inzaghi u problemima

Veliki udarac za Lazio pred derbi s Romom

Endin Čaušević

Veliki gradski derbi između Lazija i Rome igra se večeras na Olimpicu u okviru 26. kola italijanske Serije A.

Duel Lazija i Rome danas će biti sigurno u centru pažnje fudbalske javnosti na Apeninima jer je ovo meč koji se ne propušta. Roma je slavila u prvom dijelu sezone i jasno je da se Lazio želi osvetiti, no ovaj tim je u velikim problemima.

Simone Inzaghi potvrdio je da Ciro Immobile nije u potpunosti spreman, ali da se nada da će ovaj napadač zaigrati od prve minute. Međutim, današnje informacije iz Italije nisu previše optimistične za navijače Lazija.

Tamošnji mediji objavili su da Immobile ima problema s povredom, te da gotovo sigurno neće zaigrati večeras. Umjesto njega od prve minute bi u napadu trebao biti Felipe Caicedo u tandemu sa Joaquinom Correom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Utakmica na Olimpicu igra se večeras od 20:30 sati i to je prvi put nakon nekoliko godina da će se derbi grada Rima igrati u večernjem terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi