Poljska senzacija danas bez gola, ali je odigrao sjajan meč u dresu Milana koji je s 1:0 pobijedio Sassuolo

Rossoneri su sada treći

Milan prestigao Inter na tabeli

Edmir Škorić

Nogometaši Milana danas su u okviru 26. kola italijanske Serije A savladali Sassuolo s 1:0.

Milan je uspio da ostvari četvrtu uzastopnu ligašku pobjedu, a kako je gradski rival Inter sinoć izgubio na Sardini, tako je tim Gennara Gattusa stigao do treće pozicije s 48 bodova i sve je bliže velikom cilju i plasmanu u grupnu fazu Lige prvaka.

Protiv Sassuola se rijetko ko lako domogne pobjede, pa je tako i Milan imao puno problema, ali je na kraju uspio da upiše toliko bitna tri boda.

Trenutak odluke dogodio se u 35. minuti, kada je Lirola postigao autogol nakon gužve u petercu gostiju i nakon ubačaja iz kornera.

Imao je Sassuolo dobrih prilika, jednom su gosti zabili i gol, ali je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

I ko zna kako bi se stvari na terenu odvijale da u 65. minuti sudija Paolo Valeri nije pokazao direktan crveni karton Andreu Consigliju, golmanu koji je u gol-šansi pred šesnaestercom srušio Piateka.

S igračem manje Sassuolo nije mogao da napravi nešto više, a Milan je preko Kessiea imao veliku šansu, no veznjak domaćih se nije dobro snašao u 75. minuti na dodavanje Piateka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milanu u prilog ide to što sada gostuje posljednjeplasiranom Chievu u Veroni i ima priliku da nastavi seriju pobjeda. Sassuola čeka još jedan težak rival, pošto mu u goste dolazi Napoli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.