Sedam Milanovih želja

Otkrivena lista pojačanja

Sedam Milanovih želja

Midhat Šljivak

Italijanski mediji objavili su spisak potencijalnih pojačanja Milana za narednu sezonu.

Na spisku kojeg je objavio Tuttosport, nalazi se sedam imena, a neka su itekako poznata.

Najzvučnije ime je svakako reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić. On je i ujedno najskuplja investicija jer Lazio za njega traži minimalno 100 miliona eura.

Od ostalih imena tu je veliki broj veznih fudbalera. Među njima su talentovani Sandro Tonali iz Brescije, te Julian Weigl iz Borussije.

Također, veznjak Nice Allan Saint-Maximin je odavno na listi želja i mnogi tvrde da je on već "gotova stvar", a napad Rossonera bi u narednoj sezoni mogao biti jači i za ofanzivca Gremija Evertona Soaresa.

Lista potencijalnih pojačanja Milana izgleda ovako:

Allan Saint-Maximin (Nice), Everton Soares (Gremio), Sandro Tonali (Brescia), Stefano Sensi (Sassuolo), Julian Weigl (Borussia Dortmund), Sergej Milinković-Savić (Lazio) i Aurelien Tchouameni (Bordeaux).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rossoneri su u proteklom periodu napravili veoma dobre poslove, naročito što se tiče ofanzivnog dijela ekipe, a Krzysztof Piatek i Lucas Paqueta su se pokazali kao velika pojačanja.

Sigurno da bi plasman u Ligu prvaka Rossonerima donio i mnogo zvučnija imena, ali ljubitelji fudbala bez dileme žele vidjeti Milan ponovo u vrhu Serije A.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi