Cijeli svijet im se sada smije

Navijači transparentom htjeli uvrijediti protivničkog igrača pa se obrukali za sva vremena

S. Pašalić

Aberdeen je u subotu odigrao utakmicu FA kupa protiv Rangersa, a rezultat je glasio 1:1.

Iako je tim koji s klupe predvodi bivša legenda Liverpoola Steven Gerrard bio favorit u ovoj utakmici Raqngersi će morati ponovo igrati protiv Aberdeena s obzirom da se u slučaju neriješenog rezultata utakmica ponavlja.

Ono što je obilježilo utakmicu je bio transparent domaćih navijača s porukom koja je bila upućena igraču gostiju Alfredu Moralesu.

Poruka je bila ispisana na španskom jeziku, a u prijevodu je glasila "Tvoja majka je madrac". Mnogi navijači su na društvenim mrežama osudili ovu poruku i spominjanje porodice, a mnogi su ga nazvali i sramotnim.

Međutim dosta korisnika društvenih medija misli da su se domaći navijači obrukali te da su pogrešno napisali poruku i da su ustvari htjeli poručiti nešto drugo, iako su i oni osudili ovakvu vrstu poruke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.