Idol mu je Edin Džeko, a on kopira svaki potez: Čovjek jednostavno može sve!
Mladi napadač Aberdeena je ove sezone nastupio u 30 utakmica. Postigao je 17 golova i nakon dobrih nastupa može se nadati ponudama velikih klubova (Foto: EPA)

Mladi engleski napadač Sam Cosgrove je kopija bh. dijamanta

Idol mu je Edin Džeko, a on kopira svaki potez: Čovjek jednostavno može sve!

M. Šljivak

Edin Džeko je uzor mnogim mladim fudbalerima u Bosni i Hercegovini, ali veliku popularnost bh. dijamant ima u ostalim dijelovima svijeta.

Jedan od onih koji su ludi za fudbalerom Rome je Sam Cosgrove, 22-godišnji napadač škotskog Aberdeena, kojem je Edin Džeko idol.

Aberdeen igra sjajno ove sezone u škotskoj Premier ligi. Treći su iza velikog dvojca Celtica i Rangersa, a Cosgrove je zaslužan za to jer je postigao 14 pogodaka.

U igri ovaj 192 centimetra visoki napadač pokušava što više kopirati Džeku, a to mu za sada ide od ruke.

"Kao dijete volio sam gledati Michaela Owena. Ipak, kada sam shvatio šta je fudbal i kao navijač Manchester Cityja, svidio mi se Edin Džeko zbog umijeća postizanja golova, iako je poprilično visok", rekao je Cosgrove, te je dodao:

"On je veoma talentovan fudbaler i može napraviti sve što želi na terenu", istakao je napadač Aberdeena.

Ne uči samo od Džeke već i od drugih visokih fudbalera.

"Gledam i upijam svaki pokret, kako se izvlače na stranu, kako dobijaju zračne duele. Dosta gledam Diega Costu, Salomona Rondona, a neke stvari koje radi Olivier Giroud su zaista brilijantne", istakao je ovaj engleski napadač iz redova Aberdeena.

Cosgrove je karijeru počeo u mladom timu Evertona. Igrao je potom za Wigan, Carlisle, a u Aberdeenu je od januara prošle godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
Samo neke nase gnjide kritikuju Edina i ponizavaju mu porodicu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi