Na pomolu priča iz snova: Gerrard u Glasgow dovodi bivšeg igrača Viteza

U Premijer ligi odigrao deset utakmica

Na pomolu priča iz snova: Gerrard u Glasgow dovodi bivšeg igrača Viteza

Hrvatska kolonija na Ibroxu mogla bi uskoro postati brojnija za još jednog nogometaša. Nakon što je Steven Gerrard u Glasgow Rangers doveo Nikolu Katića i Bornu Barišića, sada je, kako pišu tamošnji mediji, bacio oko i na Josipa Vukovića koji je do prije nekoliko godina igrao u - BHT Premijer ligi BiH.

Tokom prijelaznog roka Glasgow je napravio veliki posao potpisavši ugovore s petoricom novih igrača, ali čine se kako tim još nije po Gerrardovim zamislima, pa stoga nekadašnji nogometaš Liverpoola već kuje planove za ljeto. Ako je vjerovati pisanju tamošnjih medija, na njegovoj listi želja se nalazi 26-godišnji Josip Vuković koji uspješno igra u Portugalu za Maritimo, a ono što pruža na terenu očito nije promaklo ni legendarnom Gerrardu, koji ga navodno sada želi dovesti na Ibrox.

Škoti pišu kako se radi o veznjaku 'destruktivcu', te igraču koji je jak na lopti, ali napominju i kako ga Glasgow neće lako dobiti jer se za njega još interesuju Benfica, Sporting Lisabon, kao i Villarreal.

Ono što je interesantno, jeste da je Vuković do prije nekoliko godina imao priliku igrati i u našoj zemlji. Tačnije, od septembra 2017. do januara 2018. godine kada je kao igrač Hajduka boravio na posudbi u Vitezu.

Glasgow se inače u Premiershipu nalazi na drugom mjestu sa šest bodova manje u odnosu na vodeći Celtic, kojeg je ove sezone nakon dugo vremena uspio pobijediti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi