Napustio nas je Krešimir Bandić

Na Pecari ne mogu vjerovati: "U šoku sam..."

Bosanskohercegovački nogomet potresla je velika tragedija. U 23. godini života preminuo je golman Širokog Brijega Krešimir Bandić.

Više informacija o Bandićevoj smrti u ovim trenucima nije poznato, navodno je po golmana Širokog Brijega koban bio infarkt, a tužne vijesti potvrdio nam je i saigrač Josip Kvesić. Nije mogao kontrolisati emocije, u stanju je šoka.

"Prije deset minuta sam saznao. Ne znam, ne znam stvarno... U šoku sam. Imam osjećaj da je sve san, ali...", kaže Kvesić.

Nažalost, premlad je ovaj svijet napustio Krešimir, za koga saigrači i poznanici imaju samo riječi hvale i koji je spadao u red onih dobrih ljudi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bandić je dijete Zrinjskog u kojem je napravio svoje prve nogometne korake još kao mali dječak s nepunih šest godina. U mostarskom klubu nikada nije dobio pravu šansu da pokaže ono što zna i može, te je koncem prošle godine sporazumno raskinuo ugovor i postao član Širokog Brijega.

Ove sezone branio je na tri utakmice Premijer lige BiH, u 10., 11. i 12. kolu protiv Zvijezde 09, Sarajeva i Tuzla Cityja.