Zasjedala DK: Suspendovana tribina na Pecari, kažnjen i FK Željezničar

Održana sjednica u Sarajevu

Zasjedala DK: Suspendovana tribina na Pecari, kažnjen i FK Željezničar

Disciplinska komisija N/FSBiH pod presjedavanjem Radivoja Lazarevića danas je u Sarajevu održala sjednica na kojoj je donesena odluka o kažnjavanju nekoliko premijerligaških timova.

Najviše se, naravno, raspravljalo o dešavanjima na meču između Širokog Brijega i Zrinjskog. Domaći navijači su konstantno ubacivali pirotehnička sredstva na teren, tokom utakmice su tvrdim predmetom u glavu pogodili i kapitena Zrinjskog Peru Stojkića, a kako je divljaštvo bilo nastavljeno, glavni arbitar nije imao izbora nego da prekine meč.

Kako je opće poznato da se takve stvari ne tolerišu, na sjednici je tako donesena odluka da se na dvije utakmice suspenduje kompletna sjeverna tribina Pecare, a ne samo dio na kojem je bio indicent, dok će Široki Brijeg u kasu Saveza morati uplatiti i novčanu kaznu u iznosu od 3.500 KM.

Potvrdio nam je to i predsjednik Disciplinske komisije N/FSBiH Radivoje Lazarević nakon današnje sjednice, otkrivši pritom kako bez kazne nije prošao ni Željezničar, čiji su navijači također koristili pirotehnička sredstva na utakmici protiv Mladosti. Plavi će, s druge strane, morati platiti 5.000 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Ovi iz Listice bacali baklje vise puta,gadjali igrace raznim stvarima i dobili samo 3 500 KM,a Zeljeznicar koristio baklje i dobili 5 000 KM (ne navijam ni za jedan od navedenih klubova)
10 0
Romario 77
e ovo ne kontam. U Listici prekinuli utakmicu, pogodili protivnickog igraca dobili 3.500 a Zeljini bacali baklje dobili 5000 kazne.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi