Harry Kane je bio strijelac jedinog gola na utakmici u 49 minuti

Klub iz Premier lige zasluženo ide dalje

Borussia dominirala na terenu, ali je Harry Kane golom donio Tottenhamu pobjedu

S. Pašalić

Borussia Dortmund je na svom terenu ugostila Tottenham u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i upisala poraz od 1:0.

Dortmund je od prve minute krenuo sa napadima u nadi da stigne veliku prednost Tottenhama od 3:0 iz prve utakmice. Iako su domaći nogometaši stvorili nekoliko izglednih prilika ipak nisu uspjeli postići gol pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 0:0.

Već na samom početku drugog poluvremena u 49 minuti Harry Kane je šokirao domaće navijače i doveo Tottenham u vodstvo od 1:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nakon toga je Borussia pokušavala postići bar utješni gol, a najbolju priliku je imao Christian Pulisic u 76 minuti, ali je lopta koju je uputio glavom otišla malo iznad prečke.

Imali su igrači Dortmunda još nekoliko prilika za gol do kraja utakmice, ali je na kraju završilo 1:0 za Tottenham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.