Ne stišava se bura

Loew prekrižio Bayernov trojac, Rummenigge i Salihamidžić mu nisu ostali dužni!

Ne stišava se bura u njemačkoj javnosti nakon što je selektor ove reprezentacije Joachim Loew odlučio da prekriži tri imena.

Podsjetimo, Loew je u nove kvalifikacije za Euro odlučio da uđe bez Matsa Hummelsa, Thomasa Mullera i Jeroma Boatenga koji su očito zauvijek prekriženi sa njegovog spiska.

To je teško palo čelnim ljudima minhenskog Bayerna koji su se danas oglasili. U zajedničkom saopštenju Hasana Salihamidžića i Karla-Heinza Rummeniggea smatra se kako je selektor njemačke trebao ranije saopštiti ovu odluku.

"Smatramo da su tajming i okolnosti objave vrlo upitni, kako za igrače, tako i za javnost. Posljednja utakmica njemačke reprezentacije igrala se 19. novembra 2018., prije tri i pol mjeseca", navodi se u njihovom saopštenju.

Naravno, odluka Loewa da iz reprezentacije izbaci tri velike zvijezde izazvala je brojne komentare, ali on očigledno smatra kako je došlo vrijeme za promjene nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.