Hasan Salihamidžić riješio pitanje zamjena za Riberyja i Robbena!
Bayern radi na rekonstrukciji tima. U Minhenu će od ljeta stanovati neka nova lica i gledaćemo posve novi Bayern (Foto: EPA)

Nakon odbrane, red je pojačati i ofanzivni dio ekipe

Hasan Salihamidžić riješio pitanje zamjena za Riberyja i Robbena!

M. Šljivak

Minhenski Bayern će u ljetnom prelaznom roku poprilično osvježiti tim.

Sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić dobio je zadatak da izgradi 'novi Bayern', a nekadašnji reprezentativac BiH za sada radi punom parom.

Osigurao je Braco potpis francuskog defanzivca Benjamina Pavarda iz Stuttgarta, završen je i Atleticov Francuz Lucas Hernandez, ali iz zemlje svjetskih šampiona doći će još dvojica fudbalera.

Povezivao se minhenski velikan sa dovođenje Adriena Rabiota (PSG) i Nabila Fekira (Lyon), ali prema navodima France Footballa umjesto ovih fudbalera, Bavarci su se okrenuli drugim opcijama.

To su Lilleov Nicolas Pepe i Marseilleov Florian Thauvin. Pokušaće Salihamidžić da ih dovede tokom ljeta, a oni bi trebali biti zamjene za odlazeće Francka Riberyja i Arjena Robbena.

Pepe je eksplodirao u posljednje dvije sezone. Igra zaista fantastično i svojim igrama je privukao veliku pažnju velikana. Bayern je jedan od favorita za njegov potpis i svakako da bi ovaj 23-godišnjak bio ogromno pojačanje.

Pepe je ove sezone odigrao ukupno 28 utakmica za Lille i ima sjajan učinak od 17 golova i 11 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa druge strane Florian Thauvin je nešto poznatije ime. Ovaj 26-godišnji reprezentativac Francuske igra sjajno ove sezone u dresu Marseillea i nije nikakvo čudo što se nalazi pred potpisom za najveći njemački klub.

Thauvin je ove sezone u 27 nastupa za velikana sa Velodromea postigao 14 golova i upisao je osam asistencija, a jedan je od igrača koji su osvojili SP sa Trikolorima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi