Hasan Salihamidžić u Torinu završava veliki transfer
Velike su šanse da će Stara dama na kraju osve sezone prodati argentinskog fudbalera. Nije Dybala zadovoljan svojom ulogom i jasno to ističe (Foto: EPA)

Hoće li Dybala završiti u Bayernu?

Hasan Salihamidžić u Torinu završava veliki transfer

M. Šljivak

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić dobio je novi zadatak.

Bavarski velikan će tokom ljeta pokušati da obnovi tim. Mnogi fudbaleri se povezuju sa dolaskom u Minhen, a Salihamidžić je dobio zadatak - dovođenje Paula Dybale.

Braco je u odličnim odnosima sa rukovodstvome ekipe iz Torina. Prijateljstva ga vežu jer je jedno vrijeme nosio dres Stare dame, pa će imati olakšice u pregovorima oko potencijalnog transfera.

A dovesti Dybalu neće biti lako. Iako je Bayern spremio veliku ponudu, konkurencija za dovođenje sjajnog Argentinca je ogromna, a u redu pored Bavaraca stoje, Chelsea, Liverpool, Inter i Real Madrid.

Nije poznato koliko će Bayern ponuditi novca za Dybalu, ali se spominje cifra od 75 miliona eura. Navodno je i pred Dybalu postavljen i zaista sjajan uguvor.

Bavarski velikan je Argentincu spremio četverogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni, što je svakako izuzetno privlačna cifra i mnogo veća od trenutne koju zarađuje u Juventusu (7 miliona eura).

Argentinski fudbaler nije pretjerano zadovoljan svojom ulogom među Bianconerima. U posljednje vrijeme ga trener Massimiliano Allegri često izostavlja iz ekipe i navodno i Dybala razmišlja o odlasku.

Ove sezone sjajni napadač je nastupio u ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima. Očigledno je da igra lošiju sezonu nego što je bila prošla, pa je postigao devet golova i upisao je šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dybala je član Stare dame iz Torina postao 2015. godine. Stigao je iz Palerma 2015. godine i dao je veliki doprinos u osvajanju tri Scudetta.

Ukupno je za Juve odigrao 172 utakmica i postigao je 77 golova. Ugovorom je vezan do ljeta 2022. godine.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije