Max Allegri će ostati na klupi Juventusa do kraja sezone. Nakon toga će vjerovatno posao tražiti negdje drugo (Foto: EPA)

Francuz prva želja čelnika torinskog tima

Kako će izgledati sastav Juventusa ako ekipu preuzme Zinedine Zidane?

Midhat Šljivak

Zinedine Zidane glavni je kandidat za novog trenera Juventusa.

Izvjesno je da aktuelni trener Massimiliano Allegri neće voditi tim u novoj sezoni, a rukovodstvo torinskog tima želi francusku legendu na mjestu trenera.

Ako im se želja na kraju i ispuni, Zidane će odabrati nekoliko novih imena za svoj tim, a Tuttosport je otkrio kako bi izgledala formacija (4-3-2-1) i tim pod vodstvom legendarnog Francuza.

Wojciech Szczesny

Poljski golman Wojciech Szczesny vjerovatno će biti i u narednoj sezoni jedinica Stare dame. Klub nema namjeru da kupuje novog čuvara mreže, a Poljak je kod Allegrija prvi izbor. Tako bi trebalo biti i u slučaju dolaska Zidanea.

Joao Cancelo

Portugalski bek Joao Cancelo igra jako dobro od dolaska u redove Stare dame. Zidane voli igrače kao što je on i bez dileme bi kod njega bio prvi izbor.

Leonardo Bonucci

Iskusni defanzivac Leonardo Bonucci je "oživio" povratkom u Juventus. Nakon loše epizode u Milanu, ponovo je postao bedem Bianconera i bez dileme će to još dugo biti.

Giorgio Chiellini

Giorgio Chiellini baš kao i Bonucci čini stub odbrane torinskog tima. Godinama je već tako i teško da bi se išta promijenilo dolaskom Zidanea.

Marcelo

Brazilski lijevi bek Marcelo navodno je dogovorio prelazak iz Reala u Juventus. On bi poziciju po lijevoj strani trebao zauzeti ispred sunarodnjaka Alexa Sandra.

Miralem Pjanić

Miralem Pjanić je važan kotač u igri Juventusa. Zinedine Zidane ga je u prošlosti često hvalio i sigurno da ovakvi majstori u njegovom timu itekako imaju mjesta.

Emre Can

Emre Can je od dolaska u Juventus pružao jako dobre partije. Čini dobar tandem sa Pjanićem u sredini, ali će taj dio tima biti dodatno ojačan. Can bi trebao imati svoje mjesto u početnom sastavu.

Aaron Ramsey

Aaron Ramsey je prvo pojačanje Stare dame za novu sezonu. Sjajni veznjak je odlučio napustiti Arsenal i doći u Italiju i sigurno je da će biti pojačanje za Bianconere.

Isco

Španski fudbaler Isco još je jedno potencijalno pojačanje Juventusa iz redova Real Madrida. Zidane voli njegov stil igre i ne bi bio problem da se uklopi u njegov sistem.

Romelu Lukaku

Romelu Lukaku javno je istakao želju da zaigra u dresu Juventusa. Ona mu se možda već ispuni već naredne sezone, jer Juve pokazuje ogroman interes za njega.

Cristiano Ronaldo

Vođa Zidaneovog tima bi trebao biti Cristiano Ronaldo. Iako su mu 34 godine, Portugalac igra fenomenalno ove sezone i on će biti glavni igrač u postavi Zinedinea Zidanea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti