"Da je VAR postojao 1998. godine, bio bi pod kontrolom Juventusa"
Zanimljiva izjava nekadašnjeg reprezentativca Francuske i fudbalera Intera. Ne može prežaliti 1998. godinu (Foto: EPA)

Youri Djorkaeff tvrdi

"Da je VAR postojao 1998. godine, bio bi pod kontrolom Juventusa"

Midhat Šljivak

Torinski Juventus mnogim vrhunskim fudbalerima je zagročao život i ostavljao ih je bez trofeja.

Jedan od "uvrijeđenih" je nekadašnji fudbaler Intera i reprezentativc Francuske Youri Djorkaeff, koji je od 1996. do 1999. godine nosio dres Intera.

Boli Djorkaeffa činjenica je 1998. godine Juventus uzeo titulu ispred Intera, a Francuz smatra da bi Nerazzurri bili šampioni da je prvenstvo bilo pošteno.

"Ta sezona je bila puna malih skandala. Čak i da je VAR postojao te godine, bio bi pod kontrolom Juventusa. Uvjeren sam da bismo mi postali šampioni da je barem bilo malo poštenja", rekao je Djorkaeff.

Francuski fudbaler je na kraju ipak ugrabio jedan trofej sa Interom. Osvojio je trofej Kupa UEFA, a 1999. godine je otišao u Kaiserslautern.

Pored ovih ekipa u karijeri je igrao još za nekoliko ekipa. Karijeru je počeo u Grenobleu, a nosio je dresove Strasbourga, Monaca, PSG-a, Boltona, Blackburna.

Igrao je i u SAD-u za Metrostars i New York Red Bullse gdje je 2006. godine i završio bogatu karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Najveći uspjeh u karijeri mu je osvjanje Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Francuske, kao i osvajanje Eura dvije godine kasnije.

U dresu Intera je odigrao 127 utakmica i postigao je 39 pogodaka.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti