Odluka MUP-a HNK-a

Bez navijača FK Sarajevo na gostovanju u Širokom Brijegu

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona donio je odluku da navijači FK Sarajevo neće moći prisustvovati utakmici protiv Širokog Brijega.

Podsjetimo, Široki i Sarajevo će u nedjelju odigrati derbi susret 20. kola Premijer lige, a gostujućim navijačima je zabranjen organizovani dolazak zbog, kako navode iz MUP-a, sigurnosnih razloga.

FK Sarajevo je saopštilo da se Nogometnom savezu žalilo na ovu odluku pozivajući se na obavezu organizatora da obezbijedi barem 5 posto kapaciteta stadiona gostujućim navijačima, ali ista, koja je proslijeđena domaćinu susreta, je odbijena.

Inače, ovaj susret 20. kola će svakako biti u sjeni tragične i prerane smrti golmana Širokog Brijega Krešimira Bandića.

Susret se igra u nedjelju od 18.00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.