FK Sarajevo: Istina je, Vincent Tan je prodao 60% svog udjela u klubu

Press konferencija povodom promjene vlasničke strukture

FK Sarajevo: Istina je, Vincent Tan je prodao 60% svog udjela u klubu

Danas je u prostorijama kluba održana press konferencija FK Sarajevo povodom promjene vlasničke strukture sarajevskog velikana.

Medijima su se obratili članovi UO FK Sarajevo Senad Jahić, Senad Bilić i Ema Bukovica, te generalna direktorica Sabrina Buljubašić.

"U zadnjim par dana se pominje informacija da je Vincent Tan prodao svoj udio u FK Sarajevo. To je istina, Tan je donio odluku da proda 60% svojih prava, a ona su prodana gospodinu Ngyuen Namu i PVF-u", istakla je direktorica Sabrina Buljubašić.

"Novi vlasnik ima odlične veze sa svjetskim zvijezdama i klubovima. Očekujemo da će svojim vezama doprinijeti razvoju FK Sarajevo... Upravljačka struktura kluba će ostati ista i način rada", izjavio je Senad Jahić.

"Ne možemo otkriti vrijednost posla zbog poslovne tajne. Sve se desilo zvanično ove sedmice, a papiri bi trebali biti riješeni u narednim danima. Morate znati da je novi većinski vlasnik saradnik Vincenta Tana, ništa se nije dešavalo odjednom, nije riječ o nekome koga ne poznaje. On je smatrao da je riječ o investitorima koji će unaprijediti FK Sarajevo", izjavila je direktorica FK Sarajevo.

Gdje će se raditi transakcija, gdje će se platiti porez - u BiH ili?

"Ne, transakcija se neće raditi u Bosni i Hercegovini, jer je riječ o transakciji između Vicenta Tana (Malezija) i ovih većinskih vlasnika iz Vijetnama, Nguyen Nama i PVF-a. Dakle Vicent Tan prodaje svoj udio, tako da se poraz neće ovdje plaćati," istakla je Sabrina Buljubašić.

"Rad u sportskom segmentu ostaje isti kao i dok je tu bio Tan. Dakle, rukovodstvo kluba radi poslove o ćemu će se novi vlasnik obavještavati. Neće biti direktno uključen u sportski segment. Promjena do kraja sezone nema sigurno, a u budućnosti će biti novih ulaganja, istkao je Jahić.

"PVF akademija je jedna od najvećih akademija u Aziji i oni su došli tu da pomognu našem klubu", dodao je Jahić.

Ko su bh. investitori koji imaju 10% udjela u FK Sarajevo?

"To je veliki spisak osoba koje žele unaprijediti FK Sarajevo, ne možemo vam sad tačno reći o kome se radi. To su ljudi koji su pomogli FK Sarajevo i kupili udio u teškim vremenima", izjavila je Buljubašić, pa se osvrnula na moguće promjene Statuta FK Sarajevo:

"Promjene Statua neće biti. Mi radimo kao tim, sve odluke donosimo zajedno. Novi vlasnik je prijatelj Vincenta Tana, neće tu biti puno novina".

"Klub se zaštitio od promjene grba, boja, simbola kada je Tan kupio FK Sarajevo, to će važiti i sada", poručio je Senad Bilić.

Da li će biti pojačanja iz Vijetnama o kojima se špekulisalo ovih dana?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"I dalje će o sportskom segmentu brinuti Emir Hadžić, a FK Sarajevo će nastaviti tražiti pojačanja na osnovu kvaliteta, bez obzira odakle oni dolaze", izjavila je direktorica FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

arca
prvu na listi zelja su nejmar mbape ronaldo i trener zinedin zidan???
1 7
MirzaBarucic
Al' kako seljanka pocinje: "U zadnjim par danovima" :))) I onda se nadje papak tipa @Mahatma_Barbie da ismijava nekog drugog. Mene bi bilo sramota da se kao clan UO ne znam obratiti medijima na jedan profesionalniji nacin. "Ovaj, aaaam, eeeeeh" SELJANKA
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi