Real dovodi Brazilca?

Ponuda je spremna, Neymarov transfer na ljeto će 'promijeniti svijet'

Edmir Škorić

Ako se stvarno dogodi, bit će to rekord na rekordima kada su transferi u pitanju.

Real Madrid je sramotno poraženo od Ajaxa s 4:1 u Madridu i već u osmini finala je ispao iz Lige prvaka, a ranije je ostao i bez Kupa, kao i šansi da bude prvak Španije. Dakle, sezona odavno na Santiago Bernabeu nije bila ovako razočaravajuća i vrijeme je da predsjednik kluba Florentino Perez nešto poduzme.

Odlazak Cristiana Ronalda se ispostavio kobnim, a da stvar bude još gora, nakon toga Real nije doveo nijednu veliku zvijezdu koja bi nadoknadila Portugalčev izostanak. Spominjali se Kane, Hazard, Mbappe.. no na kraju niko nije došao u Real.

Sada u Madridu svi samo čekaju da sezona završi, da se zaboravi, a onda da se okrene novi list. Real će inkasirati veliko bogatstvo da bi doveo 'novog Ronalda'.

Prema navodima SPORT-a , Real Madrid nudi nevjerovatnu ponudu od 350 miliona funti za Neymara i time bi naravno porušio sve dosadašnje rekorde kada su transferi u pitanju.

Neymar zarađuje čak 36 miliona eura godišnje u Parizu, a Real je spreman da mu da 45 miliona eura i ugovor na pet sezona. Po svemu bi Neymar postao daleko najplaćeniji igrač svijeta, a konačno bi i on sam dobio pravi izazov jer bi imao bitku s Messijem za tron.

U izvještaju se također tvrdi da bi PSG mogao biti otvoren za dogovor kako bi mogli riješiti svoje zabrinutosti zbog financijskog fair playa (FFP).

Potražite više informacija na temu La Liga:

Neymar je već igrao u Barceloni sezonama, ali ne bi imao ništa protiv da obuče dres ljutog rivala iz Madrida. Štaviše, nekim svojim izjavama je Neymar već naslućivao takav scenarij.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.