Još se čudite što je Real toliko loš? Nije bez razloga!
Užasna sezona srećom po Real završava se za nešto više od dva mjeseca. Prošli su Kraljevi kroz teške trenutke (Foto: EPA)

Nevjerovatan niz povreda

Još se čudite što je Real toliko loš? Nije bez razloga!

Midhat Šljivak

Madridski Real igra jednu od najtežih sezona u historiji kluba.

Kraljevi su ostali bez šansi za osvajanje ijednog trofeja, a nakon svega što se desilo u timu se spremaju ogromne promjene tokom ljeta.

Ove sezone ni povrede nisu zaobišle Kraljeve. U prethodnih sedam dana povrede su zadobili Lucas Vazquez, Gareth Bale, Vinicius i Dani Carvajak, te je tako nastavljen niz povrijeđenih fudbalera ovog tima.

Povreda Carvajala je ukupno 41 za Kraljeve ove sezone. Ljekarski tim očigledno ne radi pravi posao, pa su povrede itekako utjecale na igru tima.

Čak 21 igrač je ove sezone doživio povredu. Jedino su za sada iste izbjegli Luka Modrić, Dani Ceballos, Brahim Diaz i Fede Valverde.

Od 41 povrede u sezoni, čak 29 su bili problemi sa mišićima. Carvajal će zbog povrede zadnje lože propustiti veći dio ostatka sezone, a i Vazquez će zbog sličnog problema propustiti nekoliko sedmica.

Gareth Bale je također ponovo van terena. Nije poznat razlog odsustva, ali je tokom sedmice zbog određenih problema trenirao odvojeno od ekipe.

Nije zato nikakvo čudo što su Kraljevi odigrali očajnu sezonu. Gotovo da niti u jednom trenutku nisu imali kompletan sastav na okupu, pa teški porazi su bili neizbježni.

Mogao bi Real poraditi i na ljekarskom timu jer očigledno određene stvari ne funkcionišu, jer su povrede jednostavno prečeste u redovima prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će crnu seriju poraza pokušati da zaustave tokom vikenda kada gostiju Valladolidu, a to bi trebala biti posljednja utakmica na klupi aktuelnog trenera Santiaga Solarija.

Prema određenim informacijama iz Španije, klub će u ostatku sezone voditi Jose Mourinho.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti