Mladi Kean je oduševio, pošto je postigao dva gola u prvih 45 minuta, pa će Allegri morati da mu u nastavku pruža još veću minutažu

Stara dama silovita

Juventusove zvijezde s klupe i tribina uživale u spektaklu

E. Škorić

Juventus je u 27. kolu italijanske Serije A deklasirao Udinese s 4:1 i tako je drugoplasiranom Napoliju sada na +19.

Juventus je davno 'osvojio' Scudetto, bilo je to jasno još u januaru, ali tim Massimiliana Allegrij ne popušta ni sada kada ima ogromnu bodovnu prednost u odnosu na rivale.

Večeras je Allegri iskoristio šansu da odmori velike zvijezde, Miralem Pjanić nije igrao zbog suspenzije, no i njemu je ovo dobro došlo da odmoran i svjež dočeka izuzetno važan duel s Atleticom u osmini finala Lige prvaka, nakon što su Madriđani u prvom meču slavili s 2:0.

No, da se vratimo na Seriju A i večerašnji duel, koji je donio dosta golova, ali nije bilo nimalo napeto. U prvom dijelu je briljirao mladi Moise Kean koji je golovima u 11. i 39. minuti praktično riješpio pitanje pobjednika.

U nastavku je Juve preko Cana, koji je zabio iz penala u 67. minuti, a potom i preko Matuidija u 71. minuti, došao do uvjerljivih 4:0, da bi tek u 85. minuti Lasagna postigao utješni pogodak za goste iz Udina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus se okreće Atleticu, a naredne sedmice gostuje Genoi. Udinese, koji ima 25 bodova, daleko je iznad opasne zone, a u narednom kolu ima još jedno teško gostovanje i to kod Napolija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.