Sve kako bi motivisao igrače...

Kovačeve posebne metode: Nekada namjerno zviždim igračima

Bayernov trener Niko Kovač priznao je da se ponekad oslanja na neobične metode kako bi podstakao svoje zvijezde da bolje rade.

Start epizode u Bayernu za Kovača i nije bio najbolji. Nizali su se loši rezultati, konstantno je hrvatski strateg bio na rubu otkaza, ali posao je na kraju zadržao i uz to dostigao tada veliku prednost Borussije Dortmund u Bundesligi.

Ključ je možda i u Kovačevim metodama koje je počeo ponekad primjenjivati, a o čemu je govorio za "Frankfurter Allgemeinen Zeitung".

"Nekada namjerno zviždim na treningu kako bih podstakao agresiju. Kada zavlada rutina, sa njom ide i letargija. Zbog toga ponekad moram da se služim manipulativnim metodama", otkrio je Kovač, koji smatra kako igrači s više entuzijazma pristupaju Ligi prvaka nego domaćem takmičenju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je takmičenje koje prati cijeli svijet, normalno je da ih drugačije doživljavaju, jer to je san koji su imali u mladosti. A kada on postane stvarnost, daju sve od sebe, dok Bundesliga čini svakodnevnicu. Liga prvaka daje motiv za izvanredan napor."

Bavarci se za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, podsjetimo, bore sa Liverpoolom. Prvi meč odigran na Anfieldu završen je bez golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.