BMW mijenja Audi u Bayernu: Bavarskom velikanu 800 miliona eura za 10 godina
Ogroman ugovor je na stolu, dogovor je postignut i Bayern će zarađivati impresivnih 80 miliona eura po sezoni od BMW-a (Foto: EPA)

Dogovoren veliki posao

BMW mijenja Audi u Bayernu: Bavarskom velikanu 800 miliona eura za 10 godina

M. Šljivak

Automobilski gigant BMW i minhenski Bayern dogovorili su ugovor o sponzorstvu vrijedan čak 800 miliona eura za 10 godina.

Bavarskom velikanu trenutno je glavni sponzor Audi. Oni im na godišnjem nivou plaćaju 30 miliona eura, ali je BMW odlučio ponuditi mnogo više novca, što je Bayern naravno prihvatio.

Ova kompanija će Bayernu na godišnjem nivou izdvajati 80 miliona eura, skoro tri puta više od Audija, a pored fudbalskog tima biće sponzor i košarkaške sekcije.

Tako će već od 1. jula Bayernova dvorana Audi Dome dobiti novo ime, ali još uvijek nije poznato kada će saradnja BMW-a i Bayerna početi.

Postoji mogućnost da saradnja započne već naredne godine, a u najgorem slučaju će sve krenuti 2021. godine.

Ova financijska podrška će svakako itekako značiti Bayernu. Iako je bavarski velikan jedan od rijetkih timova u svijetu koji nema ni euro duga, ugovor sa BMW-om bi im mogao donijeti i spektakularna pojačanja u narednim godinama.

Interesantno je svakako da je u kompletan dogovor umiješan legendarni golman Oliver Kahn. On će od naredne godine postati i član rukovodstva tima, a za dvije godine bi trebao preuzeti funckiju predsjednika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lijepe godine su pred bavarskim velikanom i sigurno je da će oni maksimalno iskoristiti svaki euro koji dobiju od BMW-a.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SeadBraco
Ugovor još nije potpisan. Trebali ste prevesti i dio vijesti koji se odnosi na suvlasništvo u Bayernu i odštetu Audiju, jer je ugovor s Audijem zaključen do 2022.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi