Šta će na kraju sezone biti s Jamesom Rodriguezom?
Kolumbijac ove sezone ne igra puno kod trenera Nike Kovača i zbog toga ne želi da ostane u Minhenu

Bayern ga želi zadržati

Šta će na kraju sezone biti s Jamesom Rodriguezom?

E. Škorić

Minhenski Bayern i dalje želi da zadrži Jamesa Rodrigueza, iako se Kolumbijac povezuje s mnogim timovima.

Rodriguesu ovog ljeta ističe dvogodišnja pozajmica iz Real Madrida, a zbog slabije minutaže navodno je igrač spreman da ode iz Bayerna.

On je u prvoj sezoni postigao sedam golova uz 11 asistencija na 25 mečeva, da bi ove sezuone u znatno manjoj minutaži dao tri gola uz četiri asistencije na 19 mečeva.

Žele ga Napoli i Juventus, ali Bayern je spreman da otkupi njegov ugovor od Reala za 42 miliona eura.

"Uvjeren sam da će James igrati za Bayern i naredne sezone. Veliki sam njegov fan, siguran sam i da trener Kovač vidi njegove kvalitete kao što ja vidim i sretan sam što ga imamo u timu. Moramo do 15. juna iskoristiti klauzulu", kazao je direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

James između ostanka i odlaska iz Bayerna: U Madridu imam kuću, ljude koji me vole...

Ovaj 27-godišnji fudbaler je već drugu sezonu na posudbi u redovima bavarskog velikana, a ugovorom je do 2021. godine vezan za Real Madrid.

James je nakon meča na Anfieldu za španski Cadena SER otkrio šta bi se sa njim moglo desiti tokom ljeta. Čini se kako je njegova želja da ponovo obuče dres Kraljeva iz Madrida.

"U Madridu imam sve, kuću, ljude koji me vole... Ne znam, ne znam, vidjećemo šta će se desiti. Za tada sam tu, ali nikad se ne zna šta budućnost nosi. Sada želim samo na pravi način završiti sezonu", rekao je James.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na pitanje novinara da li bi se vratio u Madrid i da li mu nedostaje ovaj grad, dao je kratak i jasan odgovor:

"Iskreno, da", zaključio je James.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti