Rummenigge ga pozvao

Schweinsteiger se vraća u Bayern, ali u novoj ulozi?

Bastian Schweinsteiger nakon što okonča američku avanturu mogao bi se vratiti u Bayern.

Prije nego što je otišao "preko bare", ovaj legendarni njemački nogometaš je 13 godina igrao za prvi tim Bayerna i u tom razdoblju osvojio mnoštvo trofeja, a želja Hasana Salihamidžića i Karla Heinza Rummeniggea da se vrati u klub. Doduše, u nešto drugačijoj ulozi nego dosad.

"Bayern je uvijek zainteresovan da nekadašnje reprezentativce, kakav je Schweinsteiger, po završetku karijere angažuje. Ja bih volio da ga vidim jednog dana u klubu", kazao je Rummenigge, pa dodao:

"Za mene je jedan od najemotivnijih momenata prošle godine bio onaj kada je Bastian poslije svoje oproštajne utakmice otrčao počasni krug. Tada sam mislio: 'Njegovo ponašanje se isplatilo, to što je uvijek veoma ozbiljan, korektan i simpatičan."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Otkrio je također Rummenigge također da se često čuje telefonom sa Schweinsteigerom i da mu je poručio da razmisli da li bi povratak u Bayern za njega bio primamljiv.

Schweinsteiger je, podsjećanja radi, kroz više od deset godina provedenih u Bayernu osvojio osam titula prvaka Njemačke, sedam Kupova, jedan trofej Lige prvaka i jedno klupsko prvenstvo svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.